Nämä ohjeet koskevat Kitsaan versioita 2.0 – 2.3
Ohjeet versiosta 3.0 lähtien löytyvät osoitteesta kitsas.fi

Suosittelemme kaikille käyttäjien Kitsaan päivittämistä uudempaan versioon.
Uusi versio on ladattavissa maksutta ohjelman kotisivulta kitsas.fi

Sähköpostin lähettäminen

Kitsaalla on mahdollista lähettää laskut suoraan sähköpostiin. Jos tätä toimintoa haluaa käyttää, on ohjelmassa määritettävä sähköpostin asetukset.

Jos valitset asetusten tallentamisen tietokoneen asetuksiin, sähköpostitilin asetukset ovat tietokonekohtaisia (samoja asetuksia käytetään kaikilla kirjanpidoilla). Jos valitset tallentamisen kirjanpitokohtaisesti, syötetään sähköpostiasetukset erikseen jokaiseen kirjanpitoon. Jos kirjanpidolla on useampi käyttäjä, käyttävät he samoja asetuksia.

  • Palvelin: Lähtevän sähköpostin palvelimen osoite, löytyy sähköpostin tai internetyhteyden ohjeista.
  • Portti: Lähtevän sähköpostin portti palvelimella
  • Suojaamaton yhteys (TCP): Viestisi liikkuu täysin salaamattomana, sallittu yleensä vain oman yhtydentarjoajan palvelimelle. Portti 25.
  • Salattu yhteys (SSL): Viestisi salataan. Portti yleensä 465.
  • Suojattu yhteys (STARTTLS): Lähtevään sähköpostipalvelimeen muodostetaan suojattu yhteys. Portti yleensä 587. Suositellaan aina mikäli käytettävissä.
  • Käyttäjänimi: Käyttäjänimi palvelimella palveluntarjoajan vaatimassa muodossa
  • Salasana: Sähköpostin salasana. Jos Gmailissa käytetään kaksivaiheista varmennusta, tähän syötetään sovellussalasana.

  • Viestin lähettäjän nimi ja osoite: Viesteissä näkyvät tiedot. Jotkut sähköpostipalvelut vaativat kyseisen palvelun sähköpostiosoitteen käyttämistä.

Kun olet syöttänyt asetukset, paina Kokeile-painiketta, joka yrittää lähettää sähköpostin omaan osoitteeseesi. Jos lähetys epäonnistuu, saat siitä ilmoituksen

Tässä tapauksessa käyttäjätunnus tai salasana on väärin.

Sähköpostilaskun viesti -kohdassa syötät saateviestin, jonka liitteeksi lasku lähetetään. Voit myös valita, lisätäänkö viestin loppuun maksutiedot eli laskun summa, viitenumero, tilinumero sekä virtuaaliviivakoodi.