Nämä ohjeet koskevat Kitsaan versioita 2.0 – 2.3
Ohjeet versiosta 3.0 lähtien löytyvät osoitteesta kitsas.fi

Suosittelemme kaikille käyttäjien Kitsaan päivittämistä uudempaan versioon.
Uusi versio on ladattavissa maksutta ohjelman kotisivulta kitsas.fi

Perusvalinnat

Organisaation nimi, y-tunnus ja logo näkyvät erilaisissa tulosteissa. Logoksi voi valita jpg- tai png-muotoisen kuvatiedoston. Jos logo sisältää organisaation nimen niin, ettei nimeä ole tarpeen toistaa logon vieressä, valitse Logossa organisaation nimi.

Yritysmuto vaikuttaa siihen, mitä tilejä on käytettävissä ja mm. tiettyihin tilinpäätöstoimintoihin.

Kitsaan tilikartat ovat laajoja, joten Laajuus-valinnalla voit valita osan tileistä piilotettaviksi. Voit myös valita käyttöön yksittäisen piilotetun tilin tai kirjatessa tiliä valitessasi ottaa kaikki tilit näkyviin.

Tiedoston sijainti näyttää kirjanpitotiedoston nimen ja sijainnin. Tilikartta kertoo käytettävän tilikartan nimen ja päiväyksen.

Valitse Arvonlisäverovelvollinen jos olet rekisteröitynyt arvonlisäverovelvolliseksi. Arvonlisäveroon liittyvät toiminnat näytetään vain, kun Arvonlisäverovelvollinen on valittu. Katso Käsikirjan lukua Arvonlisävero.

Harjoituskirjanpito-valinnalla kaikkiin tulosteisiin tulee HARJOITUS-merkintä. Voit myös vaihtaa päivämäärää ruudun yläreunassa ja siten esimerkiksi päivätä laskuja valitsemillesi päiville, kun harjoittelet laskuttamista.

Organisaation yhteystiedot määritellään erikseen Yhteystiedot-sivulla.