Nämä ohjeet koskevat Kitsaan versioita 2.0 – 2.3
Ohjeet versiosta 3.0 lähtien löytyvät osoitteesta kitsas.fi

Suosittelemme kaikille käyttäjien Kitsaan päivittämistä uudempaan versioon.
Uusi versio on ladattavissa maksutta ohjelman kotisivulta kitsas.fi

Uusi lasku

Uusi lasku

Muokataksesi asiakkaasta tallennettuja yhteystietoja valitse asiakkaan nimen oikealla puolella oleva kuvake. Jos haluat kirjoittaa yksittäisen laskun lisäämättä asiakasta asiakasrekisteriin, tai jos haluat lähettää yksittäisen laskun toiseen osoitteeseen, muokkaa suoraan kohtia Nimi ja osoite tai Sähköposti

ALV-tunnus tarvitaan

Käänteisen arvonlisäverovelvollisuuden laskut edellyttävät, että laskulle on valittu asiakas jonka asiakastietoihin on määritelty ALV-tunnus.

Laskutus kentän vierestä valitaan kieli, laskun toimitustapa sekä kirjausperuste.

Laskulle tehdään kirjanpidossa jaksotus toimituspäivämäärän tai toimitusaikavälin mukaan. Jos valitset Suoriteperusteisen laskun, kirjataan lasku toimituspäivälle. Otsikko tulostuu laskulle sekä toimii kirjanpidossa tositteen otsikkona.

Voit lisätä tuoterekisterin tuotteita napsauttamalla tuoteluettelon riviä. Voit myös syöttää laskun rivitiedot suoraan ruudukkoon. Jos syötät luvun yhteensä-sarakkeeseen, laskee ohjelma nettoyksikköhinnan.

Lisätiedot-välilehdelle syötetty teksti tulostuu laskulle. Saate-välilehden teksti on saatteena sähköpostilla lähetettävälle laskulle.

  • Tallenna luonnoksena tallentaa laskun keskeneräisenä. Voit palata muokkaamaan sitä myyntiluettelon Luonnokset-välilehdeltä
  • Tallenna valmiina tallentaa laskun Lähtevät-välilehdelle. Laskua ei vielä lähetetä eikä viedä kirjanpitoon.
  • Näytä avaa laskun esikatseluun. Huomaa, ettei uudella laskulla ole vielä viite- eikä laskunumeroita.
  • Tallenna ja tulosta tulostaa laskun ja tallentaa sen kirjanpitoon. Toimitustavasta riippuen tässä voi olla myös Tallenna ja lähetä tms.

Laskujen numerointi

Lasku saa laskunumeron vasta toimitusvaiheessa. Näin varmistetaan, että laskujen numerot muodostavat yhtenäisen juoksevan sarjan ilman päällekkäisyyksiä, vaikka useampi lasku olisi muokattavana samaan aikaan.

Mallilasku